воскресенье, 2 октября 2011 г.

4. Sotsiaalsed võrgustikud

Sellel korral valisin ma analüüsimiseks internetilehe nimega odnoklassniki.ru. See on selline veebileht, kuhu inimesed saavad ennast tutvumiseks riputada ülesse ja samas otsida oma kooli kaaslaseid või töökaaslaseid jne.

Identiteet - tavaliselt inimesed kasutavad enda hüüdnimiks oma pärisnime, kuna paljud kasutavad seda veebilehte selle jaoks, et otsida oa  tuttavad. Muidu on hüüdnime järgi raske leida inimesi. Aga need, kes ei taha internetis õelda, kes nad on päriselt, kasutavad nime, mis ei ole pärisnimega kuidagi seotud.

Kohalolek - teadmine, kas inimene on praegu onlines või mitte, annab väike oranzi värviga põlev märk või sõna "na saite", mis tähendab et inimene on ka onlines.

Suhted - sellel veebilehel võib märkida, kes on sulle näiteks: koolikaaslane, töökaaslane, pere-, ülikoolikaaslane, parim sõber.

Vestlused - siin saab vestleda mitut moodi. Kas tet-a-test, mis tähendab silmast-silma või kõik koos mingst teemast.

Rühmad - kui inimene soovib, siis ta saab olla rühma/klubi liige. Klubi liige annab võimaluse lugeda, mida inimesed kirjutavad seal. Teine kord ainult klubi liikmed saavad kirjutada ja lugeda foorumi teemasid.

Reputatsioon - ma ei ole näinud, et keegi jätab arvamuse ühest või teisest inimesest sellel veebilehel.

Jagamine - odnoklassniki.ru's võib jagada pilte.

Комментариев нет:

Отправить комментарий